| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| W jakie gry oprócz cRPG grasz przede wszystkim? |
| FPS |
|
31% |
[ 22 ] |
| Strategiczne |
|
28% |
[ 20 ] |
| Zręcznościowe |
|
1% |
[ 1 ] |
| Symulatory |
|
1% |
[ 1 ] |
| Wyścigowe |
|
4% |
[ 3 ] |
| Przygodowe |
|
4% |
[ 3 ] |
| MMO |
|
26% |
[ 18 ] |
| skradanki |
|
1% |
[ 1 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 69 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Diabelko Wojownik

|
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 10:50 am Temat postu: |
|
|
To jest zwyczajny mod oficjalny tworzony narzędziem modderskim dodanym do silnika Mount & Blade. Każdy może go sobie ściągnąć z internetu. Pozwala na stworzenie własnej gry. Nikt nie pokusił się o zwiększenie rozdzielczości tekstur i podkręcenie silnika. Jest do ściągnięcia w internecie wersja tej, jak to nazwaliście, "pełnoprawnej gry" i odpalenie jej jako moda w czystym Mount & Blade.
With Fire and Sword również zostanie wypuszczone jako "pełnoprawna gra", a nikt nie neguje tego, że jest to zwyczajny mod...
| Cytat: |
| To po prostu kolejna część gry zatytułowana Ogniem i Mieczem, nienawiązująca do części poprzednich. |
Tak jak Tibia należy do serii gier o kościach...
Poza tym inaczej to rozpatrujesz, hemzok. Dla Ciebie wszystko co powstaje we współpracy z producentem będzie samodzielną grą. Gdyby Talu i reszta robili z TaleWorlds też byś to nazywał "pełnoprawną grą" i "częścią serii".
To jak nazywanie każdej gry na silniku Unreal Engine Unrealem... _________________
I hate the woods. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
patelnia Władca lochu

|
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 11:37 am Temat postu: |
|
|
Zamiast się kłócić nie możecie tego po prostu nazwać "dodatkiem"? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Polish Soldier Mistrz

|
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 12:59 pm Temat postu: |
|
|
HEREZJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
| Jest do ściągnięcia w internecie wersja tej, jak to nazwaliście, "pełnoprawnej gry" i odpalenie jej jako moda w czystym Mount & Blade. |
Chyba się nie wyspałeś, że coś takiego piszesz...
M&B: Ogniem i Mieczem możesz sobie ściągnąć, ale z warezów/torrentów itp.
A ty cały czas mówisz o rosyjskim modzie zatytułowanym "Wiek Smuty" - czyli "Age of Turbulence" - mam go na kompie i jest fajny - bardzo podobny do gry pt. :M&B:OiM", jednak pełno w nim bugów... _________________
Two Worlds 2, Fable 3, Arcania: Gothic 4 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Diabelko Wojownik

|
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 1:24 pm Temat postu: |
|
|
| A ty cały czas mówisz o rosyjskim modzie zatytułowanym "Wiek Smuty" - czyli "Age of Turbulence" - mam go na kompie i jest fajny - bardzo podobny do gry pt. :M&B:OiM", jednak pełno w nim bugów... |
Śmieszne. Zabawne. A po chwili żałosne.
http://img517.imageshack.us/img517/7285/dsc00052q.jpg
Czy to jest ten twój Wiek Smuty? Nie sądzę. Mówię o tej grze!
| M&B: Ogniem i Mieczem możesz sobie ściągnąć, ale z warezów/torrentów itp. |
Owszem, ale wedle polskiego prawa posiadanie kopii produktu posiadanego w jakiejkolwiek formie do użytku osobistego jest legalne, więc czemu nie?
Są na torrentach wersje w postaci moda. Rozpakowujesz rara i wlepiasz do osobnego folderu z modami w M&B. Zrozumiałeś wreszcie? Dlatego właśnie Ogniem i Mieczem jest modem, a nie pełnoprawną grą. Przy odrobinie szczęścia każdy jest w stanie tak skopiować pliki gry, żeby sobie odpalić Ogniem i Mieczem w Mount & Blade.
EOT, bo zaraz poteflon posty wykasuje ;f
Edytka:
Spoko, nawijajcie sobie, w końcu o tym jest ten temat Zresztą, mam niezłe śmiechy Was czytając - patelnia _________________
I hate the woods. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Polish Soldier Mistrz

|
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 2:12 pm Temat postu: |
|
|
Po pierwsze - nie można czerpać korzyści majątkowych z sprzedawania modyfikacji. Zatem, jeżeli M&B:OiM to mod, to w takim razie Cd-Projekt to przestępcy
Po drugie - możesz mieć kopie zapasową swojej gry, a nie gry tej osoby, która ją udostępniła - zresztą nielegalnie w internecie.
Po trzecie nie będę tutaj wnikał w polskie prawo, bo nie jestem prawnikiem i nie znam wszystkich paragrafów na pamięć etc. _________________
|
| Powrót do góry |
|
 |
Diabelko Wojownik

|
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 2:30 pm Temat postu: |
|
|
| Polish Soldier napisał: |
Po pierwsze - nie można czerpać korzyści majątkowych z sprzedawania modyfikacji. Zatem, jeżeli M&B:OiM to mod, to w takim razie Cd-Projekt to przestępcy  |
Nawet jeśli rzeczywiście tak jest (w co wątpię, bo to jest zależne od licencji na jakiej udostępni się moda i "tantiem" producenta) to CD-Projekt może sprzedawać soundtrack z gry, a płytkę z grą dawać gratis.
| Po drugie - możesz mieć kopie zapasową swojej gry, a nie gry tej osoby, która ją udostępniła - zresztą nielegalnie w internecie. |
E-e. To jest kopia dokładniej takiej gry, jaką ja posiadam, więc jest to legalne.
Poza tym nie dajesz żadnego argumentu potwierdzającego Twoją teorię o "pełnoprawności" gry. _________________
I hate the woods. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
propheet Demon

|
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 4:43 pm Temat postu: |
|
|
Jesli jestes w stanie uzyc oprogramowania instalujac wylacznie to, co zakupiles w jednym 'pakiecie' czy 'boxie', to jest to pelnoprawne oprogramowanie. Inaczej to add-on, mod, latka, dodatek, rozszerzenie itp.
D2: Pelnoprawna gra
D2: LOD - dodatek (nie mozna bylo grac bez podstawki).
Windows XP - pelnoprawny OS
Windows XP Service Pack 3 - dodatek (trzeba miec Windows XP zeby zainstalowac i uzyc).
Two Worlds 2 - pelnoprawna gra
Two Worlds: The Temptation - moglo byc i tak i tak
Krotko mowiac, jesli w owo M&B: O/M mozna grac w wersji w ktorej je sprzedaja, to jest to pelnoprawna gra, nawet jesli to inna gra na ktorej preinstalowano moda w trakcie instalki. _________________ Two Worlds Vault
Age of Conan Vault
The Witcher Vault |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adamir Łowca
|
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 1:07 am Temat postu: |
|
|
Takiej ostrej wymiany zdań na tym forum nie widziałem od czasu Religii i Światopoglądu forum żyje he he
A w kwestii tematu: ludzie to mają narąbane w tych głowach w wymyślaniu przeróbek Mario i filmików o tym... żeby nie być gołosłownym:
gra: http://www.cda.pl/gry-online/g/mso.htm
filmik: http://www.cda.pl/gry-online/3/kmario.php
Kto znajdzie lepszą przeróbę?  _________________ Czy wiesz kim był Rudolf Weigl? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Crims Czeladnik
|
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 11:24 am Temat postu: |
|
|
| M&B OIM to nie mod a raczej kolejna odsłona tej gry. Tego sie nie da zainstalowac jako mod. Odsyłam do polskiego forum tej gry, jest tam lista wszystkich modów jakie wysżły na poszczególne wersje. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gerald2211 Wojownik

|
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 8:13 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj zamówiłem Assassin's Creed 2. Jednak chciałbym skupić się na zabezpieczeniach antypirackich. Większość użytkowników ma bardzo negatywne zadanie na ich temat. Ja uważam, ze to słuszna decyzja Ubisoftu, który jako pierwszy producent stworzył sensowne zabezpieczenie. Może i jest ono bardzo restrykcyjne, ale może okazać się skuteczne (daje 1% szans). A co wy sądzicie o tym zabezpieczeniu ? _________________ Zapraszam na take a gift : http://www.takeagift.pl/polecam:9208 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
asherix Arcymistrz
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 12:10 am Temat postu: |
|
|
Nie jestem specem ale kilka z dotychczasowych zabezpieczeń utrudniło mi grę w przypadku oryginałów. Słynny Secu... miałem ochotę zabić kilka osób... Ostatnio kupiłem sobie Mafię... w tym przypadku trudno mówić o specjalistycznym zabezpieczeniu ale mam ciągłe sprawdzanie płyty cenegowej, co doprowadza mnie do szewskiej pasji. Stary jestem ale dołączam do utyskiwań... po cholerę te zabezpieczenia skoro i tak są na pniu łamane... rzeczywiście utrudniają grę uczciwym a piraci... i tak mają gry wcześniej (ględzenie o tym, że brakuje elementów gry, że jest niepełna, to zasłona dymna). Skoro są ludzie tworzący zabezpieczenia są i tacy, którzy je łamią w ramach hobby (i ci i ci są specami w swoich dziedzinach). Podobnie jak z muzyką, czas chyba zmienić taktykę, bo obecna zawodzi od wielu lat. Żadne zabezpieczenie (gry, banki, sejfy, drzwi) nie wytrzymują długo a uczciwy zawsze ma najgorzej bo musi te drzwi, sejfy, konta zmieniać... _________________ Gdyby nie piwo już dawno bym się zabił... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gerald2211 Wojownik

|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 8:59 am Temat postu: |
|
|
Sam jestem ciekawy czy to prawda, że gra jest niepełna. Uważam, że bez tego elementu to zabezpieczenie nie miałoby sensu. A czy zabezpieczenie utrudnia granie przekonam się w przyszłym tygodniu. Gdyby gry kosztowały po premierze 50 zł a parę miesięcy później 30 zł to piractwa by nie było. _________________ Zapraszam na take a gift : http://www.takeagift.pl/polecam:9208 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tom15 Tytan

|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 9:35 am Temat postu: |
|
|
BS gerald. Gdyby gry kosztowały nawet po 20zł to piractwo dalej by istniało. Zawsze znajdzie się jakiś debil, który woli wydać 20zł na piwo, a grę ściągnąć z neta. Wszyscy mówią "gdyby..." a gdybanie ma to do siebie, że jeśli coś takiego by się spełniło to nie koniecznie jest tak jak się zakłada/deklaruje
Jeszcze raz powtarzam, że gry to nie przysłowiowy chleb, czy inny rodzaj towaru potrzebnego do życia bez którego się nie obędzie. Każdy nastolatek musi w nie grać? Nie. Jak nie masz kasy to co ja poradzę. Bardzo lubię Black Label, ale z przyczyn finansowych oczywiście nie piję go zbyt często, ale czy to oznacza że jak mam ochotę, a nie mam pieniędzy to mogę go iść ukraść? Poprostu wszyscy zacznijby zabierać to co nam się podoba! Zacznijmy od sąsiada samochodu... _________________ Regulamin
Bo szatana trzeba mieć w serduszku, a nie na podkoszulce.
Ostatnio zmieniony przez tom15 dnia Sob Mar 06, 2010 9:37 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
patelnia Władca lochu

|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 9:35 am Temat postu: |
|
|
Przecież ten nowy system jest do dupy! Już nie mówię o tym, że nie wszyscy mają jeszcze internet (choć może się to wydawać dziwne), ale wystarczy nawet chwilowy problem naszego dostawy internetowego i możesz już wyłączać grę bo nie będziesz mógł jej już zapisać. Poza tym, i tak to złamią, prędzej czy później... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gerald2211 Wojownik

|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 11:49 am Temat postu: |
|
|
Chodziło mi o to że taka gra byłaby ściągnięta 1000 razy a nie 100 tyś. A to już różnica.
Do Patelnia:
Ja internet posiadam 3 lata i problemy miałem 2 razy, które przeszły po 10 minutach. Nie wiem jak jest u innych operatorów a neta mam od neostrady. _________________ Zapraszam na take a gift : http://www.takeagift.pl/polecam:9208 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Polish Soldier Mistrz

|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 2:40 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem wydawanie pieniędzy, na wymyślanie coraz to nowszych zabezpieczeń, to wyrzucanie pieniędzy w błoto i utrudnianie życia "legalnym" graczom.
Każde zabezpieczenie zostanie złamane prędzej czy później... _________________
|
| Powrót do góry |
|
 |
patelnia Władca lochu

|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 2:44 pm Temat postu: |
|
|
| gerald2211 napisał: |
Do Patelnia:
Ja internet posiadam 3 lata i problemy miałem 2 razy, które przeszły po 10 minutach. Nie wiem jak jest u innych operatorów a neta mam od neostrady. |
Ja internet mam już 11 lat i nawet nie chce zliczać ile razy miałem z nim problemy. Dodam, że nigdy nie miałem internetu przez modem, tylko zawsze stałe łącze. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Polish Soldier Mistrz

|
Wysłany: Nie Mar 07, 2010 10:25 am Temat postu: |
|
|
Ja mam radiówkę, która - się szczególną awaryjnością.
Czasami zdarzało się, że przez cały weekend nie miałem netu :/ _________________
|
| Powrót do góry |
|
 |
Diabelko Wojownik

|
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 10:37 pm Temat postu: |
|
|
Zabezpieczenia są do złamania zawsze, nie dają absolutnie nic poza wydłużeniem czasu złamania. Jeśli dajmy na to milion graczy ma cierpieć (którzy nota bene kupili grę) ma cierpieć z powodu zabezpieczeń upierdliwych (złamanych po tygodniu, a nie po 3 dniach) które też odbijają się na cenie gry, to nie ma o czym mówić nawet. Co prawda jest też szansa, że więcej osób kupi grę, ale raczej więcej osób zwyczajnie w nią nie zagra.
Jeszcze całkiem niedawno była wielka afera z grą Spore, bo można było ją zainstalować tylko ileś tam razy a okazywało się że na wielu komputerach zawieszała się w trakcie instalacji i ilość prób przepadała w trakcie jednego dnia, a EA umywało ręce. _________________
I hate the woods. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
asherix Arcymistrz
|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 9:46 am Temat postu: |
|
|
W nowym CDA będzie Drakensang, jupiiii. _________________ Gdyby nie piwo już dawno bym się zabił... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|