| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
.qam Władca lochu

|
Wysłany: Sro Cze 20, 2007 10:06 pm Temat postu: Problemy z Two Worlds PL (błedy przy starcie/brak dzwięku)! |
|
|
Ponieważ forum zostalo zasypane bliźniaczymi tematami przyklejam ten temat.
Wszystko co jest potrzebne do uruchomienia sklepowej, polskiej wersji Two Worlds znajduje się na płycie DVD z grą!
Direct X dołączony do płyty z grą instalujemy nawet jeśli posiadamy NOWSZĄ wersję tych bibliotek!
Upewnij się, że masz zainstalowanego najnowszego patcha 1.4 oraz Service Pack 2 w przypadku Windowsa XP oraz najnowsze sterowniki do kary graficznej
Obowiązkowo ściągamy kodeki zawarte w Windows Media Player:
http://www.two-worlds.pl/downloads.php?cat_id=3&download_id=3
lub
http://www.two-worlds.pl/downloads.php?cat_id=3&download_id=4
KRÓCIUTKI FAQ:
1. Po kilkunastu minutach gry komputer się resetuje:
Najprawdopodobniej masz przegrzany procesor bądz karte graficzną lub zasilacz.
http://www.forum.two-worlds.pl/viewtopic.php?t=135
2.Gra wychodzi do Windows z komunikatem o błędach "Pamięć XXX nie możę być read", " twoworlds.exe wykonało nieprawidłową operację".
Jeśli zastosowałeś się do poleceń z początku tematu, spróbuj odinstalować całą grę oraz kodek Ageia PhysX. Dalej radzi Druid: "zanim (ponownie) zainstalujemy sterowniki PhysX, proponuje najpierw calkowicie usunac poprzednie wersje... nalezy tez upewnic sie ze nie ma nastepujacych plikow w folderze Windows\System32:
NxCharacter.dll
NxCooking.dll
NxExtensions.dll
PhysXCooking.dll
PhysXCore.dll
PhysXLoader.dll
pojawiaja sie one (niekoniecznie wszystkie naraz) po instalacji konkurencyjnych produkcji.. takze nie jest to problem z gra...
następnie zastosować się do rady Oriona: "wyczyścić rejestr najlepiej programem ccleaner i dopiero wówczas zainstalować TW razem z agea. Oczyścić rejestr nalezy po to żeby mieć pewność, że żadne pozostałości po wcześniejszych instalacjach/cji gry nie pozostały na twoim komputerze"
3. Gra bardzo długo się uruchamia
Ściągnij ten plik (http://www.two-worlds.pl/downloads.php?cat_id=7&download_id=6) i wrzuć do katalogu WDFiles (dzięki Druid)
4. Podczas grania praktycznie nie słyszę dźwięków chodu postaci oraz walki . Reszta dźwięków chodzi dobrze.
Uruchom grę w trybie zgodności z systemem który posiadasz (PPM na skrócie, wlaściwości, zgodność) (dzięki Grimbald)
5. Nie mogę nigdzie znaleźć opcji związanych z odświeżaniem ekranu. Gra domyślnie ustawia mi się prawdopodobnie na 60Hz bo widzę jak ekran mruga.
Zmień ręcznie częstotliwość w panelu sterowania karty graficznej.
6. Przy ładowaniu nowego obszaru pokazuje mi się na jakis czas czarny ekran.
Wyłącz anty-aliasing.
7. Gra całkowicie zawiesza się/pokazuję się na stałe czarny ekran (karty ATI)
Usuń aktualne sterowniki karty graficznej i wgraj wersje Catalyst 7.4 (thx UnKnOwN & edawrdecl) _________________ "Za wysokie progi na amatorów nogi"
Ostatnio zmieniony przez .qam dnia Pią Lip 20, 2007 9:44 am, w całości zmieniany 3 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
xROGaLx Wędrowiec
|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 11:56 am Temat postu: |
|
|
siemka ... ja mam taki problem mianowicie kiedy ją odpalam to ekran robi sie czarny i nic sie nie dzieje. Jedynym ratunkiem jest ctrl+alt+del (w procesach pokazane jest ze TwoWorlds.exe dziala)
Jakis ratunek dla mnie? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DrUiD Reality Pump

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 12:08 pm Temat postu: |
|
|
zastosowaliscie sie pierwszego posta? _________________ DrUiD |
|
| Powrót do góry |
|
 |
xROGaLx Wędrowiec
|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 12:35 pm Temat postu: |
|
|
ja sie zastosowałem i dalej to samo ...;/
P.S. mój komp :karta graficzna GF 3 Ti200 (64Mb) , Pamięć : 1,25 Gb RAM, Procek: 2.6 Ghz Pentium 4 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
alt4 Reality Pump
|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 12:53 pm Temat postu: |
|
|
| xROGaLx napisał: |
| karta graficzna GF 3 Ti200 (64Mb) |
Z taka karta nie mozesz wiele oczekiwac |
|
| Powrót do góry |
|
 |
xROGaLx Wędrowiec
|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 12:55 pm Temat postu: |
|
|
| czyli... nie chodzi bo mam za słabą kartę?? czy na takiej powinno pójść ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
alt4 Reality Pump
|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 1:08 pm Temat postu: |
|
|
| GF3 byl ok, ale tak z 5 lat temu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
darecki Strażnik agory
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 12:18 am Temat postu: |
|
|
Zmieniłem pierwszy post - dodałem kilka rzeczy oraz scaliłem posty Druida, który się chyba o to nie pogniewa  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Orion Łowca
|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 10:24 am Temat postu: |
|
|
,,Direct X dołączony do płyty z grą instalujemy nawet jeśli posiadamy NOWSZĄ wersję tych bibliotek!
Bzdura z tym się nie zgodze. Jak już najlepiej zainstalować directxa najnowszego z neta a nie z tego z płyty, I co to za rada żeby directxa aktualizować wstecz anwet jak się ma nowszą wersję? Nonsens. Jak się nie mylę na płycie jest wersja z kwietnia. A sieci jest już wersja czerwcowa. Więc logicznym jest by zainstalować najnowszą wersję być może i z płyty jak się ma starszą wersję ale nie aktualizować wstecz... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mURdOcK Łotrzyk

|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 5:24 pm Temat postu: |
|
|
Może mi ktoś wytłumaczyć czemu dźwięki w tej grze są takie ciche? Mam poziom dźwięku ustawiony na maxa. Zdecydowanie najgłośniejsze są dźwięki otoczenia, ale dialogi już dużo cichsze, prawie niesłyszalne. Kartę mam w porządku. Audigy i najnowsze stery. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DrUiD Reality Pump

|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 5:36 pm Temat postu: |
|
|
wejdz do glosnosc urzadzenia/zaawansowane.... upewnij sie ze suwaki sa u gory... wave i regulacja glosnosci.. _________________ DrUiD |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mURdOcK Łotrzyk

|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 6:07 pm Temat postu: |
|
|
| DrUiD napisał: |
| wejdz do glosnosc urzadzenia/zaawansowane.... upewnij sie ze suwaki sa u gory... wave i regulacja glosnosci.. |
Wszystko jest na maksymalnym poziomie dlatego właśnie mnie to zastanawia. Mowa jest przynajmniej 2x ciszej niż reszta dźwięków, które i tak są dość ciche w porównaniu do innych gier _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
darecki Strażnik agory
|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 6:15 pm Temat postu: |
|
|
| Murdock probowales 4 pkt FAQ ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mURdOcK Łotrzyk

|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 7:35 pm Temat postu: |
|
|
Chód i walkę słyszę dobrze. Ale spróbuję _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gilead Wędrowiec
|
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 5:23 am Temat postu: |
|
|
Ja mam problem, poniewaz podczas gry WCALE nie slysze ZADNEGO dzwieku... posciagalem te codeki, ale zaden z nich nie chce mi sie odpalic na Viscie... dzwiek jest jedynie w pierwszym filmiku przed wczytaniem Menu - Logo TopWare. Dzwiekow nie ma ani w Menu, ani w grze.
System: Windows Vista Ultimate x64bit
Dzwiekowka: Creative SoundBlaster X-Fi Extreme Gamer
Wie moze ktos jak to zrobic?
Napisalem maila to topware, ale najwyrazniej musieli mnie olac... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DrUiD Reality Pump

|
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 7:33 am Temat postu: |
|
|
poszukaj sobie board.zuxxez.com.. bylo o tym.. na vista'cie potrzebujesz sterownikow do cudownego creative.. znajdziesz zdaje sie na stronie producenta.. takie czasy.. _________________ DrUiD |
|
| Powrót do góry |
|
 |
.qam Władca lochu

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Perkoz Wędrowiec
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ichigo Wędrowiec
|
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 12:34 am Temat postu: |
|
|
Siemka mam ten problem z czarnym ekranem na poczatku zrobilem wszystko co trzeba i dalej nie dziala To chyba problem mojej karty graficznej Ati Radeon 9100 powiecie mi czy gra dziala na tej karcie??  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
patelnia Władca lochu

|
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 12:37 am Temat postu: |
|
|
Nie masz co marzyć, że na niej ruszy... _________________
 |
|