Forum Two-Worlds.pl & The-Temptation.pl Strona Główna Two-Worlds.pl & The-Temptation.pl

Strona głównaStrona główna   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

oficjalne 4 nowe shoty
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Two-Worlds.pl & The-Temptation.pl Strona Główna -> Przed premierą
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
DrUiD
Reality Pump

PostWysłany: Pią Paź 16, 2009 10:26 pm    Temat postu: oficjalne 4 nowe shoty Odpowiedz z cytatem

Screenshot 1
Screenshot 2
Screenshot 3
Screenshot 4
Polish Soldier
Mistrz

PostWysłany: Sob Paź 17, 2009 9:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No nareszcie są jakieś nowe screeny!

Two Worlds 2, Fable 3, Arcania: Gothic 4
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
hemzok
Łowca

PostWysłany: Sob Paź 17, 2009 10:49 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oby to tylko tak wyglądało w realu Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Diabelko
Wojownik

PostWysłany: Sob Paź 17, 2009 11:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hemzok, wychodzę dokładnie z tego samego założenia, choć nie do końca na to liczyłem.

Ostatnio zmieniony przez Diabelko dnia Nie Paź 18, 2009 3:41 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Stephanos
Demon

PostWysłany: Sob Paź 17, 2009 11:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Całkiem nieźle to wygląda. Czuć też klimat z jedynki (miałem taki topór- widzę DrU, że bazujecie na tych samych modelach broni, co oceniam na + (nie poprawiajmy czegoś, co jest dobre)).
Jacob
Wędrowiec

PostWysłany: Sob Paź 17, 2009 1:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Screeny fajne! Nareszcie coś nowego. Grafika fajna chodź po ostatnich zapowiedziach w AP spodziewałem się chyba czegoś więcej. Zgadzam się ze Stephanosem czuć klimat jedynki. I podoba mi się, że będzie można mieć bronie przy pasie a nie tylko na plecach Very Happy
Tylko ten nasz bohater jakiś taki inny?
Powrót do góry
Szary
Czeladnik

PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 12:36 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam nadzieję że grafika nie będzie jedynym novium w dwójce. Fajnie jakoby poprawili choćby interakcje z otoczeniem. Np. gdy miecz uderzy o kamienny mur cmentarza z kamienia uderzą iskry albo bardziej zróżnicuje ciosy mieczem umożliwiając atakowanie różnych części ciała przeciwnika. Zależnie od rodzaju obrażeń postać zachowywałaby się inaczej.

Dla samej grafiki nie warto kupować kolejnego Two Worlds.

P.S.
Drugi screen mnie zmiażdżył. Miałem nadzieję że polepszy się interakcja z otoczeniem a tu bohater wciąż usiąść nie umie :/ Obawiam się ze w mechanice nic się nie zmieni -.-
Powrót do góry
patelnia
Władca lochu

PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 8:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też mam nadzieję, że nie będzie jedynym novum w dwójce. Tak BTW, to przykład interakcji, który podałeś wiąże się, tak czy owak, z grafiką Wink Oczywiście, przydałyby się takie bajery i wodotryski, ale chyba większość z nas (no, może oprócz kilku szaleńców, którzy są, tak jak ja, na forum od kilku lat już) ma już dosyć ciągłego przesuwania premiery. Ja wiem, że produkt trzeba doszlifować, bo RPGowa konkurencja jest w tym roku spora, ale szlifować coś jeszcze rok po zapowiadanej początkowo premierze? Jestem pewien, że uważa tak sporo osób. Osobiście, mi jest wszystko jedno, grę kupię tak czy siak, nawet jeśli nie zmieni się nic, oprócz opowiadanej historii, nawet jeśli miałbym czekać jeszcze ze 2 lata.
Wojownik

PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 10:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

patelnia napisał:
Ja wiem, że produkt trzeba doszlifować, bo RPGowa konkurencja jest w tym roku spora, ale szlifować coś jeszcze rok po zapowiadanej początkowo premierze?

Powiem Ci szczerze - ja uważam, że coś w planach studia musiało się ostro zmienić, jeśli zmieniono nazwę z The Temptation na II. I sądzę, że również dlatego prace są przedłużane i to ostro...

Fakt faktem, grafika JEST dobra, ale nie ukrywam, że spodziewałem się czegoś więcej...

Po tak pięknej (jak na tamte czasy) "jedynce" odnoszę pewne wrażenie deżawi - grafika na dobrą sprawę nie zmieniła się, interakcja również. Jeszcze wczoraj, jak zobaczyłem po raz pierwszy te skriny, pomyślałem sobie "cholera, co on mi tu za kit wciska". Gdyby nie to, że to są inne miejsca, dalej upierałbym się przy tym, że grafika została i to jest po prostu nowy mod z innymi broniami i wyglądem postaci.

Tak czy siak - TW2 kupię, dla zasady, dla idei. To samo zrobiłem ze wszystkimi Gothicami.

Jedyne co mnie bardzo cieszy - wreszcie będę wiedział czemu moja zbroja staje się lepsza przy składaniu (magia kowadełka TW2).

Czyli sumując posta: nie widzę znaczących różnic.
Powrót do góry
Szary
Czeladnik

PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 10:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Diabelko napisał:
Powiem Ci szczerze - ja uważam, że coś w planach studia musiało się ostro zmienić, jeśli zmieniono nazwę z The Temptation na II.

To nie była nazwa projektu? Nierzadko przed oficjalną premierą, lub w początkowych pracach, używane są kryptonimy. Może dopiero później podali prawdziwy tytuł.

Ja mam nadzieję, że przekładanie premiery wierze się z dbałością o stworzenie jak najidealniejszej kontynuacji/historii. Odkąd sięgam pamięcią producenci gier ulegali wpływom wydawcy co w rezultacie skutkowało wypuszczeniem niewartej uwagi niedorobionego cienia super grą. Nie wspominając już o takich robiących gry na odwal się/byle kasa była.

Nie dajcie się popędzać i dopieszczacie grę tak, aby nawet optymalizacja była najwyższych lotów.
Perfect engine + amazing rpg = l33t/sugoi/great game rpg :]
Powrót do góry
propheet
Demon

PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 2:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam podobne zdanie do Diabelko. Klimaty pokazane we wczesniejszych skrinach stoja o generacje wyzej od tych, choc zawieraja albo same pejzazyki albo dopieszczone photoshopem starcia. To pewnie dlatego, ze oczekujemy caly czas czegos naprawde LEPSZEGO od wszystkich konkurencyjnych gier, a tu dostrzegamy cos po prostu na poziomie "konkurencji".
Wyglada na to, ze wiekszosc problemow tkwi w modelach NPCow i bohaterow:

-brak wlasciwego samocieniowania postaci. To drobiazg ktory wlasciwie decyduje o immersji bohatera.
-brak wlasciwego wtapiania sie postaci w tlo- nie ma lepszego oswietlenia dynamicznego obiektow (ktore obiecywali!), jest tylko lepsze oswietlenie "globalne" terenu.
-twarze wygladaja conajmniej dziwnie. Jak z poprzednich czesci, slusznie zauwazyliscie. Gdzie te obiecywane tysiace poligonow? Gdzie lepsze shader'ki i normal mapping, relief mapping? czyzby tylko obiekty o 'fakturowanych' powierzchniach (drewno, metal, szklo, woda) mialy miec normal'a zaaplikowanego, a twarze ludzi juz nie?
-SSAO bardzo ladne w Shot_TW2_04.jpg, ale bez dodatkowych zwyklych cieni ta scena wyglada jak w grze sprzed lat 10ciu... pomimo zastosowania niesamowitej technologii!
-Anizotropia pozostawia WIELE do zyczenia! roznica w szczegolowosci podloza a pionowych obiektow (rownoleglych wzgledem kamery) jest potworna - jak w prawie wszystkich grach Sad(.
-Brak samocieniowania obiektow wzgledem zrodel swiatla, brak rzucania przez nie cieni. Widac to w Shot_TW2_05.jpg - czarki, misy i inne obiekty 'ruchome' nie rzucaja cienia, choc wokol pelno migotliwych swiec. Gdzie te 'multiple dynamic lights' oraz 'advanced shadows'? SSAO te scene zdecydowanie ratuje - przynajmniej zakamarki miedzy ławami sa cudownie zacienione.
-Elf walczacy z topielcem w Shot_TW2_06.jpg... byloby pieknie- wszak to chyba pierwszy in-game elf jakiego nam RP pokazalo, ale znowu brak samocieniowania obu postaci (jest tylko efekt glare aka 'refleksy no polyskliwych powierzchniach'). Elfia zacietosc rowniez pozostaje bez wyrazu gdyz twarz jest plaska, brak gry swiatla wyraznie te postac wyroznia ze swiata...
-Postacie stojace PRZED oswietleniem kontrastowym, na tyle mocnym, ze widac godray'e... I SA CALKOWICIE WIDOCZNE? Shot_TW2_08.jpg... Przeciez ten obrazek przeczy prawom optyki! No, ale to magiczny swiat, tam moze kontrast swiatocienia w obszarach oswietlonych i nieoswietlonych jest inny niz w naszym szarym swiecie Very HappyVery HappyVery Happy....

Ogolnie powiem tak: krok do przodu w porownaniu z TW1, zamiast skoku w siedmiomilowych butach ktorego oczekujemy!
Powrót do góry
vst
Czeladnik

PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 3:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

It's 2009 now, most game engines are designed to run well on consoles since this is more than ever now an era of consoles over PC. GRACE has been described as being designed to run 30 FPS on Xbox 360 I think that is the most important thing to Developers, the images did not surprise nor disappoint me. Overall, the gameplay is what should ultimately be the difference.

Tadek Zuber's ramblings about Quest Journal, map and GUI in the game

^I personally would not have gone there. Surprised

Przepraszamy za angielski Wkład.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
DrUiD
Reality Pump

PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 5:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

prawde mowiac nie wiem dlaczego zuxxez wyposcil takie shoty.. faktycznie wygladaja jak z TW1.. nie wiem nawet z jakiej wersji zostaly wypuszczone, w kazdym razie nie wiele to ma wspolnego z rzeczywistoscia.. moze detale sa zjechane.. nie wiem.. w sumie to nawet zeszloroczna wersja z GC wyglada duzo lepiej...
w rzeczywistosci TW2 ma to wszystko o czym bylo pisane i naprawde wyglada dobrze.. Ci ktorzy widzieli TW2 w akcji to wiedza
patelnia
Władca lochu

PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 5:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A kto widział? Wink
Demon

PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 6:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To Druid: Dzieki za szybkie dementi, od razu odetchnalem z ulga. Dajcie moze jakies swoje wersje tych skrinow z identycznych miejsc gry, w koncu Zuxxez dajac te skriny niejako zdejmuje embargo na ukazane w nich szczegoly gry?

To VST:
I'd go there - there's very little factual content in regard to what Tadek said in the interview. So much so it's best described as 'ramblings' or 'fluff' or 'pulp' - something designed to fill the info void we currently have on TW2's GUI or game inner workings, rather than actual new stuff. We do know a lot about other things owing to Tadek, though; just check some of the earlier editions of AP!

Ostatnio zmieniony przez propheet dnia Nie Paź 18, 2009 7:37 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Daroku
Demon

PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 7:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fakt screeny są brzydkie w porównaniu z tym co ostatnio widziałem. Dru mówi prawdę, gra wygląda o niebo lepiej.

http://s2.sfgame.pl/index.php?rec=24163
Powrót do góry
propheet
Demon

PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 7:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uuu to miales okazje pograc w TW2 'pre-beta' czy cos? Jak wrazenia ogolne? Druid, a co, jest juz jakies testowanie w toku? Bo ja to bym sie chetnie zapisal Very Happy
Powrót do góry
DrUiD
Reality Pump

PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 7:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak bedzie to napewno sie o tym dowiesz
Siekiera
Łotrzyk

PostWysłany: Pon Paź 19, 2009 7:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo ładne. kulawy Risen się chowa x D

Zapytam na boku bo już zgłupiałem.
Kiedy jest premiera?
Czy w końcówce tego roku czy połowie następnego?
Wersji na ten temat jest już o zgrozo bardzo dużo.
Daroku
Demon

PostWysłany: Pon Paź 19, 2009 8:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety, ale moja opinia jest oparta tylko na materiałach dodatkowych.

http://s2.sfgame.pl/index.php?rec=24163
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Two-Worlds.pl & The-Temptation.pl Strona Główna -> Przed premierą Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: